Kelebihan Penapis Air Luar Rumah

Hari ini saya akan berkongsi tentang Kelebihan Penapis Air Luar Rumah.Mengunakkan penapis Air di Rumah sudah menjadi 1 yang tidak asing lagi. Ramai orang sudah sekamin sedar tentang Kelebihan Penapis Air di Luar Rumah dan mengunakkan nya sebagai  kewajipan terutama pada kawasan-kawasan yang mempunyai air yang kotor. Selain itu Panapis Air Luar Rumah juga di gunakkan di bandar-bandar untuk memberi keselesaan, kebersihan dan keselamatan penghuni rumah.

Kelebihan Penapis Air Luar Rumah

JIka kita tinggal di Malaysia, air bukanlah sesuatu yang kita boleh abaikan walaupun kita mendapat air yang sudah di tapis. Mengapa? Kerana sistem saluran paip kita dan tapisan negara kita tidak semaju dan secanggih singapura atau negara-negara lain yang menyalurkan air yang selamat untuk penguna.Penapis air di luar rumah di pasang bagi memastikan air yang masuk ke dalam rumah di tapis mengunakkan tapisan berperingkan bersih dan selamat di gunakkan. Di sesetengah tempat di Malaysia ada yang mempunyai Masalah Air Kotor termasuk di tengah bandar . Ia sangat membimbangkan jika kita gunakan setiap hari sebagai cucuian, minuman & mandian.Namun begitu tidak semestinya kita tidak perlu penapis air luar rumah jika air di rumah kita jernih.

Kita masih memerlukan Penapis Air Luar Rumah walaupun air di rumah kita jernih kerana air ini mengandungi flouride , karat, kuman , klorin yang tidak kita nampak dengan mata kasar. Ia membahayakan kesihtan untuk jangka panjang . Tidak semuakotoran dan juga kuman boleh kita hapuskan dengan memasak air. Karat air juga masih ada di dalam air yang kita minum.

Penapis Air Luar Rumah dan penapis air di dalam rumah mempunyai perbezaan dan kelebihan masing-masing. Tapi kali ni saya nak kongsi tentang Kelebihan Penapis Air Luar  Rumah :

  • Menapis klorin, karat air, bau air, parasit, flouride
  • Membantu mengurangkan kekotoran pada bilik air, sink dan sebagainya kerana karat air sudah tiada. Masa membasuh anda semakin kurang dari biasa
  • Mandi dengan air yang segar dan bersih tanpa bau hanyir atau merosakkan kulit. Juga mengosok gigi dengan air  yang selamat.
  • Basuhan makanan yang selamat dan bebas parasit juga klorin
  • Air bersih seluruh rumahbukan hanya pada air minuman.

Jika anda mempunyai air yang kotor , berbau, atau mengotorkan basuhan anda, Hubungi kami  untuk kami bantu. Jika tidak pasti di mana Penapis Air Luar Rumah sesuai di pasang, boleh pm kami untuk site  visit . Hubungi kami segera untuk free gift dan promosi terkini. Raznan 012-226 7509