5 Kelebihan Penapis Air Luar Rumah

Kelebihan Penapis Air Luar Rumah

Apakah kelebihan Penapis Air Luar rumah yang anda tak tahu. Hari ini saya akan kongsikan apakah kelebihan jika mempunyai Penapis Air Luar rumah vs tidak mengunakkan nya. Terutama jika kita bermastuatin di malaysia yang mana sunber air yang sampai ke rumah kita tidak lah seperti negara maju. Juga sistem paip di tumah kita yang sudah lama dan  banyak terkumpul kuman dan kekotoran yang kita tidak tahu.

Kelebihan Penapis Air Luar Rumah

Air ni adalah 1 keperluan utama kita untuk seharian. Orang kata biar tak ada api tapi jangan tak ada air. Tapi tahukan kita sumber air yang masuk ke kediaman kita dan bagaimana ia di proses. Negara kita Malaysia belum lagi seperti negara maju yang air mereka sangat bersih dan di tapis dahulu sebelum masuk ke kediaman. Di Malaysia kita perlu ada Pebnapis Air sendiri, ia tidak di sediakan. Air yang masuk kerumah kita mempunyai kotoran , kimia, kuman dan bermacam bahan yang tidak selamat kita gunakan. Bukan sahaja untuk minum dan makan, malah untuk kita mandi dan basuhan. Setiap pagi kita gosok gigi mengunakan air terus dari paip. Jika kita tidak mempunyain penapis air. Air yang kita gunakan untuk kumuhan ini adalah air yang kotor .

Di dalam air yang masuk kek kediaman kita mengandungi

  • Kima, klorin & Flourida
  • Logam, aluminium  , karat
  • Lumut, pasir & keladak dari paip
  • Kuman , parasit dan bahan dari haiwan

Terlalu banyak bahan yang terdapat di dalam air kita sebenarnya yang kita tidak tahu. 

 

Mengunakan Penapis Air sekarang dah macam 1 trend dan keperluan. Namun mengunkan Penapis Air sejuk panas untuk minuman sahaja tidak cukup. Kerana kegunaan air kita pada basuhan, gosok gigi, memasak dan mandi tidak di tapi. Ia boleh menyebabkan penyakit untuk jangka panjang ataupun singkat.

 

Air yang jernih tidak menentukan air itu benar-benar bersih dari kotoran dan kuman. Malah ada air sehingga meninggalkan bau walaupun sudah dimasak. Itu belum lago kotoran yang tak terhapus dengan hanya memamsk air.

 

5 Kelebihan Jika Penapis Air Luar Rumah

  • Rendah risiko mendapat penyakit dari kotoran dan kuman
  • Memasak lebih selamat dan bersih
  • Air tidak berbau. Kurang bau hanyir dan rasa yang pelik
  • Bilik air dan sink lambat kotor. kerna lumut air akan menyebabkan bilik air mudah kotor dan berdaki
  • Kesihatan kulit dan gigi dengan mengunakan air yang bersih

Tubuh badan kita mengandungi hampir 75 % air. Oleh itu pasrikan air yang masuk dan menyentuh bandan kita dalah air yang bersih dan selamat untuk menjaga kesihatan jangka panjang

Hubungi kami jika anda memerlukan rundingan untuk pemilihan Penapis Air yang sesuai . Klik Untuk rundingan

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *