Penapis Air Luar Rumah Murah

Penapis Air Luar Rumah Murah

Penapis Air Luar Rumah Murah

Seringkali juga orang tanyakan tentang Penapis AIr Luar Rumah yang Murah dan seringkali juga saya menerima panggilan untuk Service Penapis Air Luar Rumah dari Panapis Air Yang Murah kerana tidak ada servis selepas pemasangan. Lebih menakutkan ada yang memang tak servis penapis air bertahun lamanya sehinggan tersumbat. Penapis Air Yang Murah tidak lah semua nya tidak bagus tetapi anda sebenarnya sedang membeli Penapis Air yang tidak di akan di selengarakan.  Yang mana Penapis Air sepatutnya di selengarakan untuk mengelakkan kerosakkan dan menukar media yang tidak boleh digunakan lagi.

Penapis Air Luar Rumah Murah

Panapis Air Luar Rumah nampak sama sahaja  di luaran kerana tangki luaran ini memnag khas untuk Penapais Air Luar Rumah. Tetapi di dalam Penapis Air ini terdapat  media yang menapis air dan sistempenapisan secara berperingkat mengunakkan karbon  dan pasir. Alat ganti di dalam ini yang membezakan Penapis Air Luar Rumah Yang Murah dan yang mahal. Kualiti bahan saringan di dalam penapis air menentukan kebersihan dan keselamatan air yang kita dapat untuk  kegunaan se isi rumah.

Ini adalah sistem penapisan air di dalam tangki yang kita nampak serupa.Ada 3 peringkat tapisan seperti di atas.Terdapat pelbagai brand bahan tak kurang juga pasir yang tidak berkualiti dan juga karbon dari tulang haiwan.Kami di Jernih mengunakkan pasir berkualiti iaitu pasir bukit yang diproses dari pada batu granit. Bukan darpada pasir sungai atau pasir laut. Selain media ini, cara mengatur tapisan juga perlu dari mereka yang berpengalaman supaya tidak berlaku kerosakkan akibat salah pemasangan dan tapisan yang dapat menapis dengan sempurna  bagi memastikan air yang masuk ke  rumah adalah bersih dari dimasuki klorin dan keladak air. Pemasangan paiping juga haruslah betul bagi mengelakkan kebocor dan kerosakkan Penapis Air.Ada sesetengan Penapis  Air Luar Rumah Murah mengunakkan pasir sungai dengan hanya 1 peringkat tapisan yang mana anda tidak dapat tapisan air  yang sempurna dan boleh menyebabkan masalah kesihatan .

Selepas pemasangan anda harus menerima khidmat  servis selepas jualan sepanjang waktu jaminan dan juga selepas setiap 2 tahun bagi alat ganti dan servis. Kebanyakkan Penapis Air Luar Rumah Yang Murah tidak menawarkan khidmat ini menyebabkan penapis air anda tidak di selengarakkan pada waktu sepatutnya.

Kami di Jernih sedia membantu anda yang telah membeli Panapis Air Luar Rumah Murah ini dan menyediakan khidmat servic alat ganti . Hubungi Kami Segera di talian 012-2267509

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *